Menu

Parkettmusiken 2020 - Jazzdagarna: The Splendor

Varberg

Varbergs Teater
fredag, 31 juli 2020 kl:19:00

The Splendor är en jazzkvartett med tentaklerna utåt, taggarna inåt och med ett outtröttligt intresse för alla små detaljer i musiken som gör varje konsert till ett eget universum. På samma sätt som en fläck på vindrutan får dig att se åt ett nytt håll och en sten i skon ger dig en ny gångstil är smutsen, de otippade tonerna och de ögonblickliga infallen viktigast när The Splendor gör musik. Utifrån korta teman eller längre kompositioner bygger kvartetten sin musik genom improvisation och ett förhållningssätt som är fritt och nyfiket. Resultatet blir magisk, innovativ och spirituell vildjazz.
The Splendor består av några av Sveriges mest välrenommerade musiker som ständigt är aktuella i en mängd olika projekt.?
Sedan debuten har The Splendor turnerat i Sverige , Europa, USA och Kanada och släppt tre kritikerrosade skivor, Sound of Splendor (2008), Delphian Palace (2011) och Forest (2014). Samtliga blev nominerade till Manifest-priset i kategorin årets jazz.
Albumet Forest är för övrigt ett av Kirk Hammets? (gitarristen i Metallica) absoluta favoritalbum,? det avslöjade han i en intervju i samband med att Metallica mottog Polarpriset 2018.
Lisen Rylander Löve – saxofon
Fabian Kallerdahl – piano
Josef Kallerdahl – bas
Lars ”Lade” Källfelt – trummor

Datum / Tid

fredag, 31 juli 2020 kl: 19:00

Plats

Varberg, Varbergs Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad