Menu

Parkettmusiken 2020 - Knyttet L. / Jenny Almenius

Varberg

Varbergs Teater
söndag, 12 juli 2020 kl:19:00

19:00 Knyttet Larsson & 20:00 Jenny Almsenius Singer Songwritern


Knyttet Larsson är en frisk fläkt från Skåne som inte lämnar sin publik oberörd.?Knyttets konstnärskap är sprunget ur en önskan att vara en röst för de små, de lite udda och de vars historia sällan berättas.?Inspirerad av jazzdrottningen Monica Zetterlund och Tove Janssons mysiga Muminvärld skapar hon musik som både kittlar och bränns. Hon tolkar även klassiker som?Barbro Hörberg,?Cornelis Vreeswijk och Povel Ramel. Knyttet Larsson finns att lyssna på på Soundcloud.


Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt i Sverige och Norge de
senaste åren och sjungit sig rakt in i publikens hjärtan. Hon hyllas för sin starka scennärvaro och personliga låtar. Jennys musik är en slags blandning av pop, visa och blues på svenska - alltid med den varma rösten och texterna i centrum.


2011 kom hennes rosade debutalbum Sånt som brinner och 2016 släpptes uppföljaren Hjärtat slår mot asfalten, som nominerades i kategorin Årets visa på Manifestgalan 2017.


I augusti 2018 tilldelades Jenny Cornelis Vreeswijksällskapets nyinstiftade Skrivarpris för sitt låtskrivande! Utöver den egna musiken tolkar Jenny även andras sånger och blues.


Följ med Jenny och hennes musiker på en musikalisk resa som når ut över scenkanten och berör!


Jenny Almsenius föddes i Göteborg och växte upp i Varberg. Hon utbildade sig hos den legendariske sångpedagogen Torsten Föllinger i Stockholm och på Nordiska Visskolan i Kungälv.


Hon har belönats med stipendier från bland andra SKAP och STIM för sitt låtskrivande, varit programvärd i Sveriges Radio och samarbetat med en mängd namnkunniga artister.


Då Jenny som ovan nämnt kommer från Varberg har det blivit en fin sommartradition att komma hem och spela för parkmusiken.

Datum / Tid

söndag, 12 juli 2020 kl: 19:00

Plats

Varberg, Varbergs Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad