Menu

Luke Elliot 2021

Varberg

Varbergs Teater
torsdag, 11 mars 2021 kl:18:00

Aftonbladets journalist Per Bjurman utsåg nyligen Luke Elliots debutalbum ”Dressed For The Occasion” till ett av 2010-talets 30 bästa album. Det nya albumet ”The Big Wind” blev genast lika hyllat när det släpptes i april och fick bland annat av betyget 5 av 5 i Rolling Stone Magazine och 4 av 5 i klassiska magasinet Mojo. ”The Big Wind” har en djärv struktur och en touch av film noir, som för tankarna till Tom Waits och Nick Cave. Samtidigt är produktionen, förutom filmisk, modern på ett elegant sätt.


Luke Elliot har samlat på sig en stor mängd fina jämförelser med roots-, folk- och rockikoner såsom Hank Williams, Big Joe Turner, Bob Dylan, Elmore James och PJ Harvey. Hans närmast filmiska musik är både elegant och jordnära och framförs med djärv känslighet, poetiska texter, kusliga, episka berättelser och en röst som utsöndrar sårbarhet med mycket patina.


Luke Elliot har tidigare släppt en EP, samt debutalbumet ”Dressed for the Occasion”, som producerades av indie-ikonen John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr, Kurt Vile). Albumet blev vida kritikerhyllat. Luke är född och uppväxt i New Jersey, men hans utveckling som artist har skett i hela tri-state-området (New York, New Jersey och Connecticut). Vid det här laget har Luke profilerat sig som artist på en internationell nivå och har turnerat mycket i USA, Australien samt europiska länder som Tyskland, Österrike, Grekland, Schweiz och Norge.


I väntan på att Luke kan turnera med sitt band igen återvänder han nu till Sverige för en unik soloturné .
När Luke Elliot spelade i Sverige 2018 kallade Kvällspostens Olle Berggren spelningen ”HISTORISK MALMÖKONSERT” med versaler, och fortsatte "Vi kan ha upplevt årets bästa konsert på Folk å Rock”. Missa inte chansen att uppleva denna hyllade artist live när han äntligen återvänder till Sverige!

Datum / Tid

torsdag, 11 mars 2021 kl: 18:00

Plats

Varberg, Varbergs Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad