Menu

Yeah! Yeah! Yeah! – Pepperland

Varberg

Varbergs Teater
söndag, 13 november 2022 kl:19:00

Från Yesterday till Tomorrow Never Knows.
I konsertföreställningen Yeah! Yeah! Yeah!, som spelade för fullsatt salong på Göteborgs Stadsteater under 2021, vandrar Pepperland i The Beatles fotspår – från de tidiga åren på The Cavern Club i Liverpool till den sista spelningen på taket till Apple Records kontor i London.
Pepperland är bandet från Göteborg som av The Beatles producent George Martin utsetts till världens bästa Beatlestolkare. Här tar de sex musikerna med oss på en resa genom pophistoriens största framgångssaga och till en spännande brytningstid för ungdomskulturen. Paul, George, John och Ringo skrev musikhistoria med sina banbrytande kompositioner och snickrade ihop runt 300 mästerverk under åren 1960-1970. The Beatles musik kommer för alltid att älskas.
I Yeah! Yeah! Yeah! får 60-talsgenerationen drömma sig tillbaka och de yngre uppleva storheten i den musik som en gång skapades av genierna från Liverpool.
Pepperland har tagit Beatlesvärlden med storm. Sedan i början på 1990-talet har bandet gästat den årliga Beatlesfestivalen i Liverpool och andra minneskonserter. Utmärkande är att de alltid är trogna originalutgivningarna, det ska helt enkelt låta som på skivorna. Med modern teknik blir till och med symfoniorkestern en del i framförandet.
Pepperland består av Micke Isacson, Benny Karlsson, Mathias ”Gian” Kündig, Stephen Sahlin och Per Umaerus. Den här gången förstärks bandet av Stefan Sporsén, känd bland annat från Augustifamiljen och som musikalisk vapendragare till Håkan Hellström. Dessutom medverkar bandets sjungande gäst, artisten och skådespelerskan Åsa Gustafsson. Med sin humor, skärpa och sin alldeles unika röst tar hon plats på scen som den sjunde Beatle’n.
Yeah! Yeah! Yeah! är en samproduktion av Pepperland och Göteborgs Stadsteater.
Manus ENSEMBLE OCH SISELA LINDBLOM UNDER LEDNING AV PER UMAERUS Idéspruta och regihjälp ROBERT W LJUNG Musiker MICKE ISACSON, BENNY KARLSSON, MATHIAS "GIAN" KÜNDIG, STEPHEN SAHLIN, STEFAN SPORSÉN, PER UMAERUS Sjungande gäst ÅSA GUSTAFSSON Kostymdesign HÉLÈNE OTTERBECK Musik THE BEATLES
”Det är spännande och otroligt skickligt genomfört … i en humoristisk akademisk ton” Göteborgs-Posten
”Något som snuddar vid omdömen som ”episkt” och ”världsklass” Kulturbloggen
”Pepperland kan sitt Beatles med emfas. Härligt att de också kan både underhålla och lära ut om bandets 60-åriga historia utan att det för en sekund känns daterat” Kai Martin

Datum / Tid

söndag, 13 november 2022 kl: 19:00

Plats

Varberg, Varbergs Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

300kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad