Menu

Ellen Krauss + Support: Systrarna

Varberg

Varbergs Teater
onsdag, 8 mars 2023 kl:19:00

Ellen Krauss + Support: Systrarna
Singer-songwriterkometen Ellen Krauss är som gjord för musiken, musiken som gjord för henne. Debutsingeln The One I Love, som har lyckats nå över 18 miljoner streams på Spotify var startskottet på hennes musikaliska resa. Ellen Krauss har rösten, närvaron, modet och en medfödd känsla att beröra - något som manifesteras extra tydligt på debutalbumet ”Pearl” som släpptes 2020 via indie labeln Tiller Inc tillsammans med en amerikansk label.
Med Christan Walz och Johan ”Jones” Wetterberg i spetsen har Ellens låtar och det organiska soundet har lämnat ett musikaliskt avtryck både i hemlandet och internationellt. Under hennes första album har hon redan hunnit turnera med både Laleh och Miriam Bryant. Hon har samarbetat med några av Sveriges mest framgångsrika producenter och låtskrivare som Kerstin Ljungström och Fanny Hultman, samt turnerat med Miriam Bryant.
Redan innan debuten 2018 vann Ellen priset ”Årets Rookie” på Denniz Pop Awards och Musikguiden i P3 utnämnde henne till framtidens artist. De följdes därefter av livespelningar på TV4 Late Night Concert, Musikhjälpen, Luuk & Hallberg och ett eget gig på Doors Livestream med fullt band. Ellen gillar att överraska, vilket visades när Amason spelade på Way Out Weekend 2021 där hon gästade superbandet på scen.
Ellen om sin musik: ”Jag känner att jag äntligen har skrivit musik som jag bottnar i. Det känns ärligt och coolt på samma gång. Jag har nog lyssnat mer på ny musik och vidgat mina vyer samtidigt som jag vuxit upp och börjat hitta mig själv.”
Ellen har den senaste tiden befunnit sig i studion där hon har spelat in massa ny musik. När de släpps återstår att se, men en sak är saker: ingen kommer vara besviken.
Support: Systrarna
Systrarna är ett nätverk för unga kvinnliga musiker (15-25år) som finns i flera delar av landet men drogs igång i Gävleborg för ett gäng år sedan.
I Halland är vi inne på andra omgången av detta och det har varit väldigt lyckat. Dels för att skapa nätverk men också för att få fortbildning under ett antal träffar. Under denna kväll kommer några av tjejerna ifrån Systrarna vara förakt till Ellen Krauss, missa inte dessa unga talanger. Systrarna projektet drivs i Halland utav Musik Hallandia och Studiefrämjandet.
Evenemangsinformation
Plats: Varbergs Teater
Tid: 19:00
Dörrar: 18:30
Pris: Ordinarie 225 kr inkl. Serviceavgift. Ungdom (13-25 år) 125 kr inkl. Serviceavgift.
Ledsagarbiljett hämtas ut i Kulturhuset Komediantens reception mot uppvisande av giltligt intyg.
Arrangör: Varbergs Kommun & Musik Hallandia.

Datum / Tid

onsdag, 8 mars 2023 kl: 19:00

Plats

Varberg, Varbergs Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

125kr - 225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad