Menu

Därför längtar vi efter öar – öarnas magi

Varberg

Varbergs Teater
måndag, 3 april 2023 kl:19:00

Därför längtar vi efter öar – öarnas magiska dragningskraft
Föreläsning med författarna Anders Källgård och Per J Andersson
Sedan urminnes tider har öar haft dragningskraft på människan. I tider av politisk och social turbulens verkar det som om längtan till öarna tilltar. Men vad är det som lockar? Kanske handlar öars magiska dragningskraft ytterst om längtan efter platser som känns avgränsningsbara, överblickbara och trygga i tider av kaos och osäkerhet? Om ett liv fritt från fastlandets tempo och komplexitet? Samtidigt kan öar väcka motstridiga känslor: de är metaforer för paradis och helveten. De representerar både separation och kontinuitet, isolering och samband. Kom och lyssna till två inbitna nesofiler (ö-älskare), författarna Anders Källgård och Per J Andersson
Anders Källgård var med och grundade ISISA (International Small Islands Studies Association) 1992 och har skrivit ett tiotal olika ö-böcker. De senaste är ”Del två – en fortsättning på Hemsöborna” (2021) och en uppdaterad utgåva av den tjocka ö-klassikern ”Sveriges öar” (2022).
Per J Andersson, en av grundarna av resetidningen Vagabond, är aktuell med reportageboken ”Drömmen om en ö” (2022) där han berättar om tio öar världen runt, alltifrån norrländska arbetarparadiset Norrbyskär via grekiska Amorgos och spanska El Hierro till avlägsna Muravandhoo, Norra Sentinel och Denis Island.

Datum / Tid

måndag, 3 april 2023 kl: 19:00

Plats

Varberg, Varbergs Teater

Karta (Google)

Typ

Föreläsning

Kostnad

0kr - 100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad