Saker att göra på Halloween

Halloween


lördagen den 31 oktober 2020 - Halloween eller Helloween (från engelskans Hallow, "helgon" av even), "afton") är en högtid som i sina ursprungsländer firades den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår, slog den igenom i Sverige under 1990-talets andra hälft. Där firas den inte sällan även på andra dagar, som helgen före Allhelgonadagen. Även andra dagar kan förekomma. En Halloweentradition bland barn är att klä ut sig i spökkostymer, och gå runt i kvarteret för att be grannarna om bus eller godis, liknande påsktraditionen med påskkärringar i Sverige och Finland.

Visa:

15 30 60 120 240 +
Bild på Bill och hemliga Bolla på Varbergs Teater
oktober
31
kl: 12:00
Varberg, Varbergs Teater, Engelbrektsgatan 5

...
Biljetter/Info

Bild på Romance på Varbergs Stadshotell
oktober
31
kl: 15:00
Varberg, Varbergs Stadshotell, Kungsgatan 24

Fransk chanson med Barbara, Aznavour, Brel & Piaf "Oemotståndligt charmigt. En föreställning som omfamnar och är närvarande." Sundsvalls Tidning "Stevens sjunger om känslor som bara nordbor kan" Time Out NY "Stevens röst går rakt igenom huden...och hennes scennärvaro gör att man kommer på sig själv med att mer eller mindre hålla andan." teaterstockholm.nu Den internationella musikteatersuccén Romance är en underhållande föreställning med dråpliga...
Biljetter/Info

⇓ Hämta fler evenemang ⇓

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här