Aros Congress Center
lördag, 17 september 2016
kl:17:00
Provning av champagne och världens dyraste kaviar
I sjöar högt belägna över havet i norra Skandinavien finns ett ursprungsbestånd av fjällröding. Från denna fjällröding kommer rommen som används till den exklusiva kaviaren Northern Light Spirit.
Under senhösten beger sig Björn Uglem från Avaträsk ut för det riskfyllda romfisket som är nödvändig för att undvika tusenbrödrastånd, vilket innebär att det blir för stort antal fiskar i förhållande till föda. För hand masseras rommen ut innan fisken åter sätts i sjön, sedan tillverkas världens dyraste kaviar under flammande norrsken enligt hemligt recept.
Kaviaren kostar 230 000 kronor kilot och tillgången är väldigt begränsad. Under Vin i Västerås ges en exklusiv provning där deltagarna får möjlighet att prova kaviaren och champagne från den lokala vinimportören Champagneexperten.
Björn Uglem deltog med sin kaviar i SVTs Det stora matslaget 2013 och kaviaren utsågs då till programmets bästa produkt.
I priset ingår ett prov av Northern Light Spirit och en champagneprovning med viner från Champagneexperten.
Om provningarna ej blir fullbokade i förväg kan det finnas biljetter kvar vid Mässinformationen på mässan. Tag med biljetten och lämna den till provningspersonalen.
OBS! Begränsat antal!
Inträdesbiljett till Vin i Västerås köpes separat.
Aros Congress Center är en komplett Kongress- och konferensanläggning som är byggd för effektiva möten i alla format. Dom har över 40 olika lokaler för konferenser, kongresser och andra mötesevenemang. Alla mötesutrymmen är ljusa, välventilerade och har utmärkt akustik