Menu

Lisa Lystam Family Band

Västerås

Intiman
torsdag, 2 november 2017 kl:20:00

Lisa Lystam Family Band

- Sveriges mest bokade blues-/rootsband

Nästan som från från ingenstans dök Lisa Lystam Family Band upp för några år sen och satte ner foten. Blues och rootsscenen var intagen med storm. På bara några få år har LLFB blivit ett enormt eftertraktat band som redan synts på de flesta stora bluesfestivalerna och klubbarna runtom hela Norden, Tyskland, och även i andra delar av Europa.

Bander har prisats utav såväl publik som kritiker för dess förmåga att ta genren ett steg längre och gjuta nytt liv i den. Återkommande beskrivs deras liveshower som en spännande, glädjespridande upplevelse där den ena kvällen aldrig är den andra lik.

Musikaliskt är det något mer än bara renodlad blues, även om den rootsiga kärnan är ständigt närvarande. Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som ger en musik full av reliefer. Och med sig har hon fem fantastiska herrar som lyhört lyfter fram skapelsen.

Deras senaste album Give You Everything blev hyllad av Nils Hansson på Dagens Nyheter med orden ”Ändå lyckas Lisa Lystam från Mjölby låta som att […] hon bara sjunger blues för att hon gillar det. Enkelt, avspänt, med en lätt heshet i rösten som sitter där utan särskild ansträngning”.

24-åriga Lisa Lystam från Mjölby kände sig direkt hemma när hon upptäckte bluesen som 19-åring. Hon har reda erhållit både Janne Rosenqvists stipendium och Åmål’s Junior Blues Prize, och i 2015 representerade bandet Sverige under European Blues Challenge, (EM i Blues”) i Bryssel.

Datum / Tid

torsdag, 2 november 2017 kl: 20:00

Plats

Västerås, Intiman

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

215kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad