Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Music Is My Name

Västerås DomkyrkaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Adolf Fredriks flickkör
Fredrik Winberg dirigent ur repertoaren Anna Cederberg Orreteg
Music is My Name: Mark Sirett Watane, Agneta Sköld, Kyrie Michael Bojesen, Gloria André Caplet Sanctus, Ivo Antognini och Agnus Dei.

bTider:/b
Insläppstid: kl 17:00
Starttid. kl 18:00
Konsertlängd: 1 h

Adolf Fredriks flickkör är en specialkör vid Adolf Fredriks musikklasser.

Kören har cirka 40 handplockade flickor mellan 12 och 15 år som alla är elever vid musikklasserna.

Kören grundades 1972 av den legendariske dirigenten och musikpedagogen Bosse Johansson, och skapade snart med sin speciellt fina klang och lustfyllda musicerande ett rykte om sig som består än idag. Kören leds nu av Fredrik Winberg, sångare och dirigent som varit musiklärare vid Adolf Fredriks musikklasser sedan 2002. Han är även verksam som lärare i dirigering, körsång och körmetodik vid Musikhögskolan i Örebro. Ett flertal tonsättare har genom åren komponerat musik direkt för kören, som har framträtt i en rad olika prestigefyllda sammanhang.

I september 2018 deltog Flickkören i den internationella körtävlingen Istramusica i Porec i Kroatien, och i konkurrens med 16 körer från 13 olika länder plockade man hem segern i de tre tävlingskategorierna barnkör, sakral musik a cappella och folklore, samt juryns specialpris till dirigenten.

I augusti 2019 deltog Flickkören i European Choir Games i Göteborg och kvällens konsertprogram innehåller bland annat delar av den repertoar som framfördes vid tävlingarna.

a target=_blankhref=https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/musiken-i-domkyrkanwww.svenskakyrkan.se/a

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-06 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: