Menu

W.a. Mozart Requiem

Västerås

Västerås Domkyrka
söndag, 10 november 2019 kl:18:00

Konsertintroduktion med journalisten Dan Linder

kl 17.00 Vocalis Mariae Västerås domkyrkas motettkör Studenter från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola Stockholms Bachsällskap Johan Hammarström dirigent ur repertoaren W.A. Mozart Requiem.

Tidigt på hösten 1791 knackar det på dörren hemma hos Wolfgang Amadeus Mozart i Wien.

Ett beställningsuppdrag: en dödsmässa, ett requiem. Mozart får 100 dukater. I november är han mitt i arbetet när kroppen säger ifrån. Några veckor senare är han död, 36 år gammal.

De allra sista tonerna Mozart komponerar bär textraden: ”Lacrimosa dies illa … denna dag är full av tårar.” Myten kring Mozarts Requiem är lika stor som dess musikaliska kraft. Men kompositörens svanesång är ett vinterverk som glöder. Tårar av sorg för den livstråd som klippts av, tacksamhet inför musik som fått evigt liv med återklang genom århundraden. Att Mozarts Requiem tillhör ett av vår tids mest älskade klassiska verk går inte att ta miste på. Sedan några år är det en tradition att framföra verket i Västerås domkyrka i novembertid. Publiktrycket är hårt och det går att ta på stämningen i rummet av förväntansfulla lyssnare.

I år läggs dessutom en lyssnarträff in före konserten med journalisten Dan Linder som introducerar oss i verkets historia samt intervjuar några av de medverkande musikerna och solisterna. I samarbete med Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola

bTider:/b
Insläppstid: kl 17:00
Starttid. kl 18:00
Konsertlängd: 1 h

a target=_blankhref=https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/musiken-i-domkyrkanwww.svenskakyrkan.se/a

Datum / Tid

söndag, 10 november 2019 kl: 18:00

Plats

Västerås, Västerås Domkyrka

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad