Menu

Figure Humaine

Västerås

Västerås Domkyrka
söndag, 19 april 2020 kl:18:00

Sofia Vokalensemble
Bengt Ollén, dirigent

Det är en glädje att hälsa en av Sveriges främsta kammarkörer välkomna till Västerås, den prisbelönta Sofia Vokalensemble från Stockholm. Som kvällens huvudnummer står kantaten Figure Humaine, där Poulencs humanistiska sida är mest verkningsfull. Figure Humaine är inte bara höjdpunkten i hans sekulära produktion utan det starkaste verket i hans produktion i stort. Kompositören beskriver hur Figure Humaine kom till:

”Under ockupationen gladdes några lyckliga, jag själv inräknad, åt ankomsten av morgonposten och några fantastiska dikter skrivna på maskin. Trots pseudonymen var de uppenbart skrivna av Paul Eluard. Det var så större delen av ” Poési et Verité 42” kom i min ägo. Min plan att komponera ett verk i lönndom, vars tryckning och repetitionsarbete skulle hemlighållas, slog mig under vallfärd till Rocamadour”.

Sofia Vokalensemble bildades 1995 av Bengt Ollén som fortfarande är körens engagerade dirigent. Körens framträdanden kännetecknas av en varm, lyrisk svensk körklang och en scenisk närvaro som har räckt långt i internationella tävlingar. Bengt Olléns ledarskap har format ensemblen till en positiv och viljekraftig kör i ständig musikalisk utveckling. Visionen är att skapa musik ”bortom noterna”.

Insläppstid: Kl. 17:00
Spellängd: 1 timme och 5 minuter.

Mer info: a target=_blankhref=http://www.svenskakyrkan.se/vasteras/musiken-i-domkyrkanwww.svenskakyrkan.se/vasteras/musiken-i-domkyrkan/a

Datum / Tid

söndag, 19 april 2020 kl: 18:00

Plats

Västerås, Västerås Domkyrka

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad