Anna Öberg - Solitude

Västerås Konserthus Lilla salenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Folkdans som du aldrig sett den förut – Premiär i Västerås Konserthus!

Med stark förankring i den folkliga traditionen, placerad i samtiden och med utblick i något nytt skapar koreografen Anna Öberg en föreställning tillsammans med Dansnät Sverige.
”Jag rör mig i spänningsfältet mellan folkdans och samtida dans. I vissa sammanhang betraktas jag som bakåtsträvare, i andra som avantgardist och provokatör. Personligen intresserar jag mig för det som skaver däremellan.” Anna Öberg

SOLITUDE är ett verk som berör konflikten mellan kollektiv och individ i ett samhälle där människan uppmanas till oberoende men samtidigt går under av ensamhet. Med puls och rytm som drivkraft skapar fyra dansare samt två av Sveriges mest välrenommerade folkmusiker en föreställning med både groove och vibration.

”Jag tänker på SOLITUDE som olika tillstånd av puls och rytm. Puls som hörs, syns och känns. Puls som förför och förgör, förenar och skapar mening men också tvingar oss till likformighet och utsätter oss för risken att falla ur. Kontraster av samhörighet och ensamhet – jag skulle vilja dela dessa ytterligheter med publiken.” Anna Öberg

Dansföreställning med animerad film.

Arr: Västmanlandsmusiken

Längd: 1 h (ingen paus)

Föreställning ingår i dansserien.

Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.

Eventuella rabatter som inte visas på ticketmaster.se bokas vid konserthusets biljettkassa.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-21 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: