Menu

Hanna Dahlkvist, Violoncell Och Per Skareng, Gitarr

Västerås

Västerås Konserthus Lilla salen
torsdag, 7 oktober 2021 kl:17:00

“Arpeggione - musik för tio strängar”

Cellisten Hanna Dahlkvist och gitarristen Per Skareng framför bl.a. Sonata av Luigi Boccherini, solopartier ur Johann Sebastian Bachs cellosviter, ”Arpeggione” av Franz Schubert, ”Prayer” av Ernest Bloch och Suite populaire Espagnole av Manuel de Falla.

Hanna Dahlkvist är aktiv både som solist och kammarmusiker. Hon var utsedd till ”P2:s Artist” år 2011-2013 av Sveriges Radio vilket resulterade i flera nyskrivna beställningsverk, bl a cellokonserten ”Unceasing Prayers” av Djuro Zivkovic. Hon är medlem i prisbelönta Dahlkvistkvartetten som 2018 erhöll en Grammis för sin skiva ”Andrea Tarrodi String Quartets”. Sedan 2016 innehar hon en tjänst i Kungliga Filharmonikerna. Hon har studerat vid Conservatoire Nationale Supérieure de Musique i Paris samt vid Edsberg/Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Per Skareng har efter solistdiplom och debut 1985 i Rodrigos ”Concierto de Aranjuez” samt en rad framgångar vid internationella gitarrtävlingar etablerat sig som en av Nordens allra främsta gitarrister. Per Skarengs CD-skivor på märket Caprice t.ex. El Colibri och Café 1930 har rönt stor uppmärksamhet. Per Skareng konserterar regelbundet som solist och kammarmusiker samt som orkestermusiker i bl a Hovkapellet och Stockholms filharmoniker

Längd: Ca 2 h inkl paus

Arrangör: Västmanlandsmusiken i samarbete med Västerås Kammarmusikförening

Rullstolsplats bokas genom biljettkassan på a href=biljett@vastmanlandsmusiken.se target=_blankbiljett@vastmanlandsmusiken.se/a och 021-40 36 02.
Ledsagare går gratis, men måste ha egen biljett.

Obs! Köp inte biljetter på andra hands-sidor, det finns ingen garanti för att de biljetterna är äkta. Enda auktoriserade biljettdistributören för evenemang i Västerås Konserthus är Ticketmaster.

Datum / Tid

torsdag, 7 oktober 2021 kl: 17:00

Plats

Västerås, Västerås Konserthus Lilla salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad