Menu

Jill Johnson - For You Ill Wait

Västerås

Västerås Konserthus
torsdag, 29 september 2016 kl:19:30

JILL JOHNSON – KONSERTHUSTURNÉN ”FOR YOU I’LL WAIT”

I slutet av september 2016 åker Jill Johnson ut på turné och med sig har hon musiken från sitt nya album som släpps i början av september!

Det är den första konserthusturnén med eget helt nyskrivet material hon gör sedan våren 2013 – det är även över fyra år sedan hon släppte ett egenskrivet studioalbum! Sedan dess har Jill hunnit med krogshow i 1,5 år, släppa storbandsskiva och en duettplatta med Doug Seegers och inte minst två säsonger som programledare i succéprogrammet Jills veranda.

Tillsammans med sitt samspelta band kommer Jill under turnén, med drygt 20 konserter, dela med sig av sitt nya material och bjuda på en upplevelse där musiken står i fokus – med bred instrumentering, enorm spelglädje och ett rootsigt sound.

De senaste årens fantastiska upplevelser har gett Jill inspiration genom olika låtskrivarsamarbeten och musikaliska möten vilket har lett till den musik vi i höst kommer att få höra både på skiva och turné!

Arr: Capitol Music Group och Jill Johnson

Längd: ca 90 min (ingen paus)

Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Datum / Tid

torsdag, 29 september 2016 kl: 19:30

Plats

Västerås, Västerås Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

525kr

Fotograf: Olof Händén
Fotograf: Olof Händén
         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad