Nour El Refai - En komisk depression

Västerås KonserthusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nour El Refais publiksuccé ”En komisk depression” tillbaka i höst!

I slutet av januari inledde en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker en rikstäckande och utsåld turné med den hyllade föreställningen ”En komisk depression”. På allmän begäran förlängs vårturnén till i höst, med några föreställningar i Stockholm respektive Göteborg!

De senaste månaderna har Nour El Refai befunnit sig på en rikstäckande och utsåld turné med ”En komisk depression”, vilken har hyllats i media och älskats av publiken. Det kan vara det mest sömlösa det här landet har sett i den vägen, det befinner sig högt där uppe bland det mest ståuppbegåvade i stort. skrev DN och ”Riktigt roligt och rörande.” tyckte Barometern som gav föreställningen full pott (betyg 5). På söndag avslutar Nour vårturnén med två utsålda föreställningar på China Teatern i Stockholm. Då är komikern uppe i 31 föreställningar och över 20.000 sålda biljetter sedan nypremiären i slutet av januari.

”En komisk depression” tar besökaren genom El Refais uppväxt, utveckling och karriär, hon bryter ner och konkretiserar strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt på ett allvarligt sätt. Föreställningen presenteras av Blixten & Co i samarbete med Riksteatern och hade premiär redan våren 2016 och slutade då i 29 utsålda kvällar.

– Jag har aldrig haft roligare på scen, än jag har precis nu. Folk frågar hur jag orkar spela samma föreställning om och om igen. Därför att jag älskar det. Jag skrev föreställningen för att ge barnet i mig upprättelse, berätta hennes historia. Och varje gång jag får chans att göra det så läker jag lite till. Och så får jag dra alla roliga skämt och historier som jag hållit tillbaka i andra sammanhang, hälsar Nour El Refai. DN

Det kan vara det mest sömlösa det här landet har sett i den vägen, det befinner sig högt där uppe bland det mest ståuppbegåvade i stort.
Sydsvenskan

Hemligheten bakom El Refais lyckade föreställning är balansakten mellan skratt och allvar.
Skånska Dagbladet

Nour El Refai berör verkligen på djupet i sin berättelse om vuxenvärldens svek, om ensamhet och utanförskap.
Corren

Fullsatt salong. Andlös tystnad växlar mellan skratt, applåder och empatiskt deltagande.
Arbetarbladet

Ingen skojig slutkläm, inget bortskratt, inget plåster. Tack och lov. Och så befriande och plågsamt modigt, Nour.”

Arr. Blixten & Co i samarbete med Riksteatern

Längd: Ca 90 min (ingen paus)

Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-10-07 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: