Menu

Tobias Persson - Man på prov

Västerås

Västerås Konserthus
fredag, 6 april 2018 kl:19:30

Ni som älskar bebisar så mycket, varför skaffar inte NI barn?!

Om komikern Tobias Persson fått en krona för varje gång den frågan ställts…så hade han inte behövt ta banklån till otaliga IVF-försök. Eller adoption.

I humorföreställningen ”Man på prov” bjuder Tobias in till att ta del av hans personliga berättelse kring hans, allt annat än enkla, vägen till att lyckas få barn. Publiken bjuds in i helt nya rum och utlovas självutlämnande, befriande och bitvis svart, humor – ur en pappas perspektiv.

De otaliga försöken och bisarra upplevelserna kantades med frågor som; är det etiskt försvarbart att konvertera till hindu för att få adoptera från Indien? Hur fixar man att leverera ett spermaprov när svärmor sitter ute i väntrummet? Är det rätt att ”leka gud” när naturen satt stopp? Allt detta med en pockande känsla av att ibland kämpa för en omöjlig dröm.

- I fyra års tid levererade jag provrör på dagtid och stand up comedy på kvällstid. Utöver det stod jag i adoptionskö, gick föräldrar-utbildning, gjorde ”värderingsövningar” från helvetet och försökte hålla äktenskapet vid liv, berättar Tobias Persson.

”Man på prov” är dock allt annat än tung och allvarsam. Efter 17 år på landets alla humorscener, med priset ”årets manlige komiker” i bagaget, manusskrivande, otaliga tv och radioframträdanden och framgång även i England har Tobias förmågan att sätta knorr på allvaret utan att trivialisera.

- Den bästa humorn kommer ofta från vardagens vemödor och livets dunkla vrår men tricket ligger i att göra det begripligt och allmänmänskligt. Berätta sin historia bara. Man kan prata om graviditet utan att göra det krystat, säger Tobias och lovar att det skämtet inte kommer vara med i föreställningen.

Arrangör: Lifeline
Längd: ca 90 minuter utan paus


Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Datum / Tid

fredag, 6 april 2018 kl: 19:30

Plats

Västerås, Västerås Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

270kr - 395kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad