Menu

Västerås Sinfonietta: A Tribute to Björk - Emotional Landscapes

Västerås

Västerås Konserthus
fredag, 23 november 2018 kl:19:00

Hans Ek, dirigent och arrangör
Artister: Edda Magnason, Moto Boy, Annie Angel
Robert Elofsson, keyboard
Adam Hagstrand, gitarr
Tomas Bergqvist, slagverk
Hans ”Surte” Norin, ljud
Damkör ur Örebro kammarkör
Västerås Sinfonietta

Hon är en av vår tids viktigaste musikskapare. I dag uppmärksammar vi Björks gärning med en konsert där Västerås Sinfonietta med Örebro Kammarkör framför delar av hennes produktion i arrangemang
av Hans Ek. Solister är Annie Angel, Edda Magnason och Moto Boy. – Björk har ett eget gåtfullt universum och dess storslagenhet gör sig otroligt bra för symfoniorkester”, säger Hans Ek som även dirigerar konserten. När Björk tog emot Polarpriset 2010, stod han för arrangemang och dirigering. Det var då tanken om regelrätt Björkhyllning slog rot. – Jag träffade Björk efter konserten, hon var väldigt nöjd med vår tolkning och när jag tog kontakt senare fick jag tillåtelse att göra denna bearbetning, berättar han. Björk är känd för sitt originella musikskapande i gränslandet mellan pop och konstmusik, men också för sina spännande samarbeten med konstnärer från olika discipliner, så som Evelyn Glennie, Zeena Parkins och Brodskykvartetten.

(OBS! Artisten Björk medverkar ej).

Arr: Västmanlandsmusiken

Längd: ca 130 min (inkl paus).

Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Datum / Tid

fredag, 23 november 2018 kl: 19:00

Plats

Västerås, Västerås Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 390kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad