kl: 19:00

Beethoven: Romantik

Västerås KonserthusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Simon Crawford-Phillips, dirigent
Malin Broman, violin och ledare
Cornelia Beskow, sopran
Musica Vitae
Västerås Sinfonietta

PROGRAM:
Richard Strauss: Metamorphosen
Richard Wagner: Wesendonck lieder
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr 3

Här samarbetar vi med Musica Vitae, 15 stråkmusiker med säte i Växjö. I Malin Broman har de bästa tänkbara ledare. Metarmofoser för 23 solostråkar från 1945 är Richard Strauss gripande lamento över en förlorad värld. Passande nog citerar han på flera ställen sorgmarschen i Beethovens Eroicasymfoni. Först var det Napoleon men vem som var hjälten lämnade Beethoven till sist öppet. Kanske han själv. Det var ju en heroisk bedrift att skriva en symfoni så överväldigande både till format och innehåll, musik som pekar fram mot den stora romantiska symfonin. Wesendoncklieder var en ömsesidig kärleksbetygelse mellan Mathilde Wesendonck och Richard Wagner. Hon skrev dikterna och han svarade med som han själv tyckte sin vackraste musik någonsin, en Tristan och Isoldescen ur verkligheten. Sånger som passar den unga Cornelia Beskow perfekt.

Konserten ingår i serierna Torsdag STOR, MELLAN och KOMBI.

Arr: Västmanlandsmusiken

Längd: ca 2 tim inkl paus

Handikapplats bokas genom Västerås Tourist Center, tel: 021-39 01 00, eller Ticketmasters Call Center, tel: 077-1707070. Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.

Konserten spelas även:
Lördag 9 feb kl 15.00, Växjö Konserthus
Söndag 10 feb kl 15.00. Vara Konserthus


Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-07 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Västerås,


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Rigmor Gustafsson Släpper Nytt Album "come Home" - Ute Idag!
PRESS
22 feb
kl: 11:30

Rigmor Gustafsson Släpper Nytt Album "come Home" - Ute Idag!

Den efterlängtade plattan är äntligen här - Jazzsångerskan Rigmor Gustafsson släpper idag "Come Home". Albumet består av nyskriven musik av Rigmor med texter av bl.a. Andreas Mattson, Anders Lundin och Lina Nyberg samt några tolkningar av Kate Bush, Joni Mitchell och Tanita Tikaram. Den sammansvetsade trion Jonas Östholm (piano), Martin Höper (bas) och Chris Montgomery...

Bild på Peter Bjorn And John Släpper Ep Med Tre Nya Spår
PRESS
22 feb
kl: 10:50

Peter Bjorn And John Släpper Ep Med Tre Nya Spår

Idag släpper Peter Bjorn and John EP'n EPBJ som innehåller tre helt nya låtar - "Bones", "Darker Days" och "Saying Goodbye". Låtarna är inspelade under samma sessions som deras senaste album Darker Days (release oktober 2018), men visar upp en mycket mjukare och mer introspektiv sida av bandet. Lyssna på EPBJ här.  I början av februari spelade Peter Bjorn and John på ett utsålt,...

Bild på Idag Släpper Hurula Albumet Klass.
PRESS
22 feb
kl: 09:50

Idag Släpper Hurula Albumet Klass.

Idag den 22 februari släpper Hurula sitt efterlängtade album KLASS. Många menar att detta är Hurulas mest personliga album hittills.  KLASS är producerat av Per Hägglund (Thåström, Imperiet, m.fl.), inspelad av Johan Gustafsson i Ingrid-studion i Stockholm, och mixat av Michael Ilbert i Hansastudion i Berlin. KLASS är fler historier som behöver berättas och det börjar redan vid...

Hitta oss på Facebook