Inställt!
kl: 19:00

Västerås Sinfonietta - Vårcaprice

Västerås KonserthusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Marie Rosenmir, dirigent
Hemlig gästsolist
Västerås Musikklasser vid Fryxellska skolan
Västerås Sinfonietta

PROGRAM:
Vårsånger och glada upptåg

Vårcaprice med Fryxellska skolans musikklasser och Sinfoniettan är numera en lika självklar tradition som julkonserterna. Och vi fortsätter på den inslagna vägen med glada vårsånger, stiliga operakörer, solostycken och ett och annat upptåg av det lite galna slaget. 2019 års hemlige gästartist möttes av jubel när han klev in på scenen - mannen med den röda trombonen, Nisse Landgren. Gissa vem vi bjuder in som gästartist till denna konsert....

*Barn och unga t o m 18 år har fri entré till konserten. Fribiljetterna löses ut på Västerås Tourist Center.

Arr: Västmanlandsmusiken

Längd: ca 2 timmar inklusive paus

Handikapplats bokas genom Västerås Tourist Center, tel: 021-39 01 00, eller Ticketmasters Call Center, tel: 077-1707070. Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.

Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-28 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: