Menu

Grundkurs Med Dan

Västerås

Västerås Konserthus
lördag, 7 mars 2020 kl:14:30

bAllt du skulle vilja veta om svindyra violiner men varit för skraj att fråga om/b

Hur ett instrument blir till, dess ursprung och användning. Och de vackra klangerna kostar – mycket. Gäst i soffan: violinbyggarmästare Claes Göran Klockar.

Författaren och radiorösten Dan Linder tar nya jämfotahopp in i musikens värld med lättsamt lördagslärande i form av underhållande lektioner med teman utifrån Västerås Sinfoniettas Lördagskonserter.

- För den publiken blir det som en konsertintroduktion som ingår i konsertbiljetten. Vill man enbart lyssna till Grundkursen går det bra att köpa biljetter till den, säger Dan.

- För den publiken blir det som en konsertintroduktion som ingår i konsertbiljetten. Vill man enbart lyssna till Grundkursen går det bra att köpa biljetter till den, säger Dan.

Publiken kan dessutom njuta av Soppbuffé under lektionstid.

Biljett inkl. Soppbuffé 200 kr (bokas senast 6/3 kl 12.00)
Endast föreställningsbiljett: 100 kr

Abonnenter och biljettköpare till Västerås Sinfoniettas konsert får som bonus fri entré till Grundkurs med Dan (fribiljett behöver ej hämtas ut). Soppbuffén kostar 145 kr och bokas då på
a href=https://www.konserthusterrassen.se/ target=_blankwww.konserthusterrassen.se/a

Arrangör: Västmanlandsmusiken

Längd: ca 70 min (ingen paus)

Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Datum / Tid

lördag, 7 mars 2020 kl: 14:30

Plats

Västerås, Västerås Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad