Menu

Ludvig Daae & Joanna Nordahl: The Viral Dance

Västerås

Västerås Konserthus
tisdag, 20 oktober 2020 kl:19:00

Artificiell dans och virala fenomen

Vi blir mer och mer medvetna om internets snabba spridning. En artikel, dansvideo, sång eller idé kan nå miljontals människor på bara några minuter. Detta fenomen kallas att ”bli viral” – men hur kommer det sig att vissa saker blir virala och andra inte?

I arbetet med föreställningen har Daae/Nordahl använt sig av ett dataprogram som studerar rörelsemönster. Med hjälp av 250 inmatade dansvideor kunde programmet särskilja individuella dansrörelser för att därefter analysera rörelsetyper, tidsvariationer och rumsliga riktningar. På så sätt lärde sig systemet att simulera en viral dans och skapa en helt ny koreografi – och så var världens första AI-genererade dans född.

Med The Viral Dance fortsätter Daae/Nordahl att undersöka innebörden i att vara människa i vårt moderna samhälle. I detta multiplattformsprojekt får vi möta människorna Ludvig och Joanna samt deras digitala avatarer. The Viral Dance må vara en scenföreställning, men verket är också en online-upplevelse, en kollaborativ utställning, en performance-installation eller kanske helt enkelt den ultimata virala dansen.

Bakom namnet Daae/Nordahl finns filmaren Joanna Nordahl och koreografen Ludvig Daae. Duon använder Daaes dansbakgrund och Nordahls filmskapande som ett sätt att undersöka och utforska mötet mellan fysisk och digital kommunikation.

Deras två tidigare verk MM och Hyperfruit har båda turnerat med Dansnät Sverige.
presscitat

”Daae/Nordahl dukar upp ett tankeväckande och underhållande allkonstverk med många idékomponenter och tempobyten.”
Lisa Boda, DN

Längd: Ca 1 h (ingen paus)

Arrangör: Västmanlandsmusiken i samarbete med Dansnät Sverige med stöd av Statens Kulturråd

Rullstolsplats bokas genom biljettkassan på a href=biljett@vastmanlandsmusiken.se target=_blankbiljett@vastmanlandsmusiken.se/a och 021-40 36 02.
Ledsagare går gratis, men måste ha egen biljett.

Obs! Köp inte biljetter på andra hands-sidor, det finns ingen garanti för att de biljetterna är äkta. Enda auktoriserade biljettdistributören för evenemang i Västerås Konserthus är Ticketmaster.

Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Datum / Tid

tisdag, 20 oktober 2020 kl: 19:00

Plats

Västerås, Västerås Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad