Menu

JILL

Västerås

Västerås Konserthus
fredag, 20 februari 2015 kl:19:30

Efter succén på Hamburger Börs och Rondo är det äntligen dags för JILL att ge sig ut på en Sverigeturné. Den 6 februari är det premiär för Jills publik- och kritikerrosade krogshow ute i landet.

Det är första gången den folkkära artisten sätter upp en helt egen show och hon utlovar en välljudande helkväll med musikaliska överraskningar, rivig rock, skön country och självklart en lång rad välkända hits.

Med samma kärlek till Nashvillecountry som Johnny Cash och Dolly Parton, paketerar Jill influenser från blues, pop, rock och schlager på ett, i Sverige, helt unikt sätt. Hennes sound är omisskänneligt och att Jill lätt kan konkurrera med de stora amerikanska världsstjärnorna gör att en showkväll tillsammans med Jill & hennes band är något ingen musikälskare vill missa.

Det är en storslagen, läcker och rockig show, Jill tillsammans med fyra av Sveriges absolut bästa dansare överraskar musikaliskt, visuellt och innehållsmässigt. Jill är en genuin artist som spänner över många genrer. Hon är också en av våra mest spännande och begåvade artister. Det är en show som vill beröra och nå publiken med värme, humor och musik.

Regi: Hans Marklund.

Mer information om showen finns på: www.jill.se och www.showtic.se
Websidan www.jill.se skall vara en klickbar länk i all kommunikation på hemsidor.

Arr: 2E Live och Krall Entertainment

Längd: 100 min (igen paus)

Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Datum / Tid

fredag, 20 februari 2015 kl: 19:30

Plats

Västerås, Västerås Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

655

Fotograf: Olof Händén
Fotograf: Olof Händén
         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad