Menu

Petra Marklund

Västerås

Västerås Konserthus
fredag, 12 februari 2016 kl:19:30

Singelaktuella Petra Marklund gör Sverigeturné

I början av maj släppte Petra Marklund sin nya singel Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg). Låtens innebörd – längtan efter gemenskap och tillhörighet – speglar kärnan i kommande albumet. Och det är gemenskap som Petra Marklund siktar på att skapa tillsammans med publiken på sin Sverigeturné som går av stapeln onsdag den 3 februari i just Göteborg.

I tio års tid har Petra Marklund levt turnéliv som en av Sveriges största artister och musikexporter. Nu när uppföljaren till 2012s rosade album Inferno släpps har Petra Marklund tre år av upplevelser och tankar att dela med sig av till sina fans live.

Det går inte att jämföra att spela live med någonting annat. Varje konsert är en ny upplevelse. Det händer alltid något oväntat, som att micken flyger iväg eller att någon i publiken ropar något. Och jag älskar att resa, i synnerhet med buss. Då ser man och upplever landet man turnerar i på ett helt annat sätt., säger Petra Marklund.

Petra Marklunds nya turné markerar hennes tioårsjubileum som turnerande artist. Men samtidigt som mycket har hänt under decenniet som gått är vissa saker som de alltid har varit.

Jag vet att jag kommer få frågan om hur det känns att vara ute på turné igen. Åh, vad jag är tråkig, men det känns jättekul, på riktigt! Jag ljuger inte när jag säger att jag nog aldrig varit så peppad på att byta en mörk källarstudio mot en scen i neon och möta alla som vill vara med. Längtar!, berättar Petra Marklund.

Arr: Västmanlandsmusiken

Längd: ca 70 min


Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Datum / Tid

fredag, 12 februari 2016 kl: 19:30

Plats

Västerås, Västerås Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

460kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad