Menu

Ur Aska

Västerås

Västerås Konstmuseum
torsdag, 25 oktober 2018 kl:13:00

Skogsbranden i Västmanland 2014 var en av de största brandkatastrofer som då inträffat i Sverige. Hösten 2018 visar Västerås konstmuseum utställningen Ur aska och Västmanlands teater sätter upp föreställningen den stora branden.

Ur aska visar verk av 15 regionalt verksamma konstnärer som utgått från branden 2014 som händelse. Konstverken berör ämnen som historia, identitet, miljö, tro och vetenskap. Föreställningen Den stora branden är baserad på insamlade berättelser från de som upplevde branden. Rädsla, förtvivlan och sorg i kontrast till mod och beslutsamhet. Västerås konstmuseum och Västmanlands teater har samverkat i projektet där en del av utställningen Ur aska också visas i teaterns lokaler.
Föreställningen och utställningen är utgångspunkt för det här seminariet - att skapa konst utifrån verkliga händelser och trauman, att använda människor och naturens berättelser och upplevelser som bas i det konstnärliga uttrycket. Hur ska man genomföra ett projekt där ett trauma, händelse inträffat så nyss?

Vi ämnar ge en fördjupning i de konstnärliga processer som genomförts inför respektive projekt samt analysera och ge perspektiv på de här projekten med hjälp av blickar utifrån från andra projekt, så som... Vi går även igenom händelseförloppet 2014, vad hände egentligen i skogarna i Västmanland?

Moderator: Gunilla Kindstrand

Tider:
kl 13:00-17:00

Datum / Tid

torsdag, 25 oktober 2018 kl: 13:00

Plats

Västerås, Västerås Konstmuseum

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad