Menu

Little Gerhard

Västerås

Västerås Officersmäss
söndag, 18 augusti 2019 kl:18:00

I unga år gick han till sjöss som lättmatros, och gjorde i samband med detta debut 1952 i Amsterdam på nattklubben Trocadero. Han spelade vid denna tid dragspel och gitarr. Efter att ha mönstrat av som sjöman flyttade han till Stockholm, där han via amatörtävlingar i mitten av 1950-talet fick framgång som rocksångare.

Första gången han framträdde med eget band var på Nalen, på nyårsafton 1957. Via den spelningen fick han skivkontrakt hos bolaget Karusell, och han skivdebuterade i början av 1958 med EP:n Little Gerhard. Låten What You ve Done To Me på den skivan blev hans genombrott.
Redan i mars samma år korades han som Sveriges rockkung och i augusti samma år till Nordens rockkung .

Han filmdebuterade även 1958 i Det svänger på slottet. Rockin ghost framfördes i Åsa-Nisse i kronans kläder från 1958. Hans tredje EP, som släpptes i juni 1958, blev den mest sålda 1950-talsskivan inom svensk rock n roll, och Little Gerhards första guldskiva. Det var hans uppskattade cover av Louis Primas Buona Sera som var orsaken till framgången.

Little Gerhards kompband i sommarturnén 1958 och de närmaste fem åren hette The G-men, och innehöll flera musiker som gick vidare till andra framgångsrika karriärer. Bland dessa fanns Sten Nilsson och Stanley Granström som 1962 bildade Sten & Stanley, vibrafonisten Lars Erstrand och basisten Bernt Fristedt som senare spelade i Telstars. 1961 började han sjunga på svenska, då under artistnamnet Lille Gerhard. 1965 fick han sin första, mycket kortvariga, placering på Svensktoppen med Blommor och Bin .

Han gjorde även skivinspelningar i Västtyskland och sjöng på tyska. I slutet av 1960-talet minskade hans popularitet som artist, men han fortsatte att ha en karriär som låtskrivare och producent. Tillsammans med Yvonne Olsson ställde han upp i den svenska Melodifestivalen 1982 med melodin Hand i hand med dig , som slutade på en delad sjätteplats.

Mina damer och herrar, En levande legend!!!

Vi öppnar kl 16 då det finns möjlighet att äta vår populära BBQ.
Konserten börjar kl 18.
Konserten är utomhus så tänk på att klä dig efter vädret.
Ätande gäster har reserverad plats närmast scen.

Konsertbiljett 250:- + serviceavgift
Konsertbiljett med BBQ 450:- + serviceavgift

Åldersgräns
13 år, Ej ok i målsmans sällskap.

Tider
Insläpp: 16:00

Välkomna!

Datum / Tid

söndag, 18 augusti 2019 kl: 18:00

Plats

Västerås, Västerås Officersmäss

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad