kl: 18:00

Här Kommer Framtiden! – En Berättelse Om Asea

Västmanlands Teater Stora scen


BILJETTER / MER INFORMATION


Företagshistorier innehåller sällan berättelsen om hur de byggde en stad, ett land och en dröm. Men det gör berättelsen om Asea. En framgångssaga som har lämnat avtryck långt utanför Västerås och Sveriges gränser.

Västmanlands Teater har under de senaste åren skapat flera föreställningar som utgår från västmanlänningarnas egna historier och erfarenheter. Nu är det dags att skildra Asea – bolaget som under så många år varit en motor i Sveriges ekonomi, men också präglat livet för tiotusentals människor här i trakten. Under året har vi samlat in berättelser och minnen, och fullsatta berättarkvällar har vittnat om det stora engagemang som Asea väcker.

I en föreställning som sträcker sig över hundra år kommer vi att skildra livet för ett antal människor av kött och blod, livsöden sprungna ur de berättelser vi fått från västmanlänningarna. Men det är också en berättelse om häpnadsväckande entreprenörskap och teknisk utveckling, revolutioner och arbetarkamp. Kärlek, galenskap, besvikelser och drömmar. En pjäs om själva livet, det där som pågick i skuggan av Ottartornet

Dramatiker: Jerker Beckman | Regi: Niklas Hjulström

Tider:
Insläpp: kl 17:45
Starttid: kl 18:00
Spellängd: ca 2,5 h.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-03-27 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

Oklart


Kort länk hit: