Menu

Här Kommer Framtiden! – En Berättelse Om Asea

Västerås

Västmanlands Teater Stora scen
lördag, 27 mars 2021 kl:18:00

Företagshistorier innehåller sällan berättelsen om hur de byggde en stad, ett land och en dröm. Men det gör berättelsen om Asea. En framgångssaga som har lämnat avtryck långt utanför Västerås och Sveriges gränser.

Västmanlands Teater har under de senaste åren skapat flera föreställningar som utgår från västmanlänningarnas egna historier och erfarenheter. Nu är det dags att skildra Asea – bolaget som under så många år varit en motor i Sveriges ekonomi, men också präglat livet för tiotusentals människor här i trakten. Under året har vi samlat in berättelser och minnen, och fullsatta berättarkvällar har vittnat om det stora engagemang som Asea väcker.

I en föreställning som sträcker sig över hundra år kommer vi att skildra livet för ett antal människor av kött och blod, livsöden sprungna ur de berättelser vi fått från västmanlänningarna. Men det är också en berättelse om häpnadsväckande entreprenörskap och teknisk utveckling, revolutioner och arbetarkamp. Kärlek, galenskap, besvikelser och drömmar. En pjäs om själva livet, det där som pågick i skuggan av Ottartornet

Dramatiker: Jerker Beckman | Regi: Niklas Hjulström

Tider:
Insläpp: kl 17:45
Starttid: kl 18:00
Spellängd: ca 2,5 h.

Datum / Tid

lördag, 27 mars 2021 kl: 18:00

Plats

Västerås, Västmanlands Teater Stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad