Menu

Cirkus Cirkör - Under

Västerås

Västmanlandsteater
torsdag, 28 september 2017 kl:18:00

Under är en föreställning om människans futtighet i det stora. Den tar sin utgångspunkt i sökandet efter kreativa strategier i en tid då osäkerheten är det enda konstanta. Då du känner dig otrygg och ändå väljer att ta en risk, men då yttre hinder och begränsningar försvårar och ställer handlingarna på sin spets. I ett landskap som vittnar om en krasch härjar de vilda elementen, stormarna och himmelen. Akrobatik, luftakrobatik och sång tas ur sina traditionella sammanhang i mötet med vädrets växlingar.
Under är den avslutande delen i Olle Strandbergs Under-trilogi. Tematiken om vad som händer när man kraschar och själva anpassningen till ett nytt liv har regissören tidigare utforskat i Undermän (2010) och Underart (2014) –två Cirkus Cirkör-föreställningar som turnerat världen över.
Under är en samproduktion mellan Västmanlands Teater och Cirkus Cirkör.
Plast Stora scen
Längd 1 timme och 30 minuter, ej paus
Rek ålder 10 år

På scen Anna Ahnlund, Klara Mossberg, Simon Wiborn, Methinee Wongtrakoon
Regi Olle Strandberg
Scenografi Tami Salamon
Kostym Lena Lindgren
Dramaturg Bodil Persson
Ljusdesign Jani–Matti Salo
Ljuddesign Andreas Tengblad

Teaterhuset byggdes 1915 och är ritat av dåvarande stadsarkitekten Erik Hahr. Teatern rymmer en stor scen och en salong med cirka 400 platser. Sedan dess har teatern genomgått flera ombyggnationer och har numera även en liten scen: en ”black box” med cirka 100 platser.

Den 19 augusti 1915 invigdes teatern med Allan Rydings resande teatersällskap, som spelade August Strindbergs pjäs Gustav Vasa.

Datum / Tid

torsdag, 28 september 2017 kl: 18:00

Plats

Västerås, Västmanlandsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad