Menu

Limits Cirkus Cirkör

Västerås

Västmanlandsteater
fredag, 25 mars 2016 kl:16:00

Cirkus Cirkör tog sig an temat Gränser i föreställningen Borders 2015. Nu tar Cirkus Cirkör ett steg vidare i tematiken med den nya produktionen Limits som har urpremiär i mars 2016. Vi rör oss mot och förbi gränserna inom oss och i vår omvärld.
Cirkus är överskridande av gränser; i form av risk, smärta och kroppens begränsningar men också till dess lekfulla undersökande av nya möjligheter. Den nutida cirkusen är en konstform som rör sig mellan nationer. Den arbetar gränsöverskridande mellan olika genrer, konstformer och uttryckssätt.

Det är svårt att överskrida gränser utan att moment av kaos och oordning uppstår... men något får oss att vilja göra det ändå.
Medverkande artister: Anton Graaf, Einar Kling-Odencrants, Manda Rydman, Peter Åberg, Saara Ahola
I rollistan till Limits märks de unga teeterboardartisterna Anton Odencrants och Einar Graaf som det nyligen regnade guldmedaljer över på prestigefyllda Festival Mondial du Cirque de Demain i Paris. Ensemblen inkluderas även av kautchuckartisten Manda Rydman som bland annat setts i Wear it like a crown samt parakrobaten/jonglören Peter Åberg och hans luftakrobatpartner Saara Ahonen som nyligen setts i Borders. Musiken skrivs av Samuel Andersson som tidigare gjort musiken till Cirkus Cirkörföreställningarna Knitted Piece, Knitting Peace och Borders.

Handikapplatser bokas endast på teatern 021 470 41 10
Föreställningens längd: 2 tim 20 min ink. paus

för mer info
www.vastmanlandsteater.se




Teaterhuset byggdes 1915 och är ritat av dåvarande stadsarkitekten Erik Hahr. Teatern rymmer en stor scen och en salong med cirka 400 platser. Sedan dess har teatern genomgått flera ombyggnationer och har numera även en liten scen: en ”black box” med cirka 100 platser.

Den 19 augusti 1915 invigdes teatern med Allan Rydings resande teatersällskap, som spelade August Strindbergs pjäs Gustav Vasa.

Datum / Tid

fredag, 25 mars 2016 kl: 16:00

Plats

Västerås, Västmanlandsteater

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

200kr - 350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad