kl: 16:00

Limits Cirkus Cirkör

VästmanlandsteaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Cirkus Cirkör tog sig an temat Gränser i föreställningen Borders 2015. Nu tar Cirkus Cirkör ett steg vidare i tematiken med den nya produktionen Limits som har urpremiär i mars 2016. Vi rör oss mot och förbi gränserna inom oss och i vår omvärld.
Cirkus är överskridande av gränser; i form av risk, smärta och kroppens begränsningar men också till dess lekfulla undersökande av nya möjligheter. Den nutida cirkusen är en konstform som rör sig mellan nationer. Den arbetar gränsöverskridande mellan olika genrer, konstformer och uttryckssätt.

Det är svårt att överskrida gränser utan att moment av kaos och oordning uppstår... men något får oss att vilja göra det ändå.
Medverkande artister: Anton Graaf, Einar Kling-Odencrants, Manda Rydman, Peter Åberg, Saara Ahola
I rollistan till Limits märks de unga teeterboardartisterna Anton Odencrants och Einar Graaf som det nyligen regnade guldmedaljer över på prestigefyllda Festival Mondial du Cirque de Demain i Paris. Ensemblen inkluderas även av kautchuckartisten Manda Rydman som bland annat setts i Wear it like a crown samt parakrobaten/jonglören Peter Åberg och hans luftakrobatpartner Saara Ahonen som nyligen setts i Borders. Musiken skrivs av Samuel Andersson som tidigare gjort musiken till Cirkus Cirkörföreställningarna Knitted Piece, Knitting Peace och Borders.

Handikapplatser bokas endast på teatern 021 470 41 10
Föreställningens längd: 2 tim 20 min ink. paus

för mer info
www.vastmanlandsteater.se
Teaterhuset byggdes 1915 och är ritat av dåvarande stadsarkitekten Erik Hahr. Teatern rymmer en stor scen och en salong med cirka 400 platser. Sedan dess har teatern genomgått flera ombyggnationer och har numera även en liten scen: en ”black box” med cirka 100 platser.

Den 19 augusti 1915 invigdes teatern med Allan Rydings resande teatersällskap, som spelade August Strindbergs pjäs Gustav Vasa.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-03-27 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Cirkus Cirkör

Cirkus Cirkör är en av världens ledande aktörer inom nycirkus. Cirkus Cirkör har turnerat runt om i världen med en rad nycirkusföreställningar och events. De har också grundat utbildningar för nycirkusartister på gymnasie- och högskolenivå.


Cirkus Cirkör startade som en fri nycirkusgrupp i Stockholm 1995. Gruppen bildades av Tilde Björfors och Cirkus Cirkör var en av Sveriges första nycirkusgrupper, inspirerade av bland annat kanadensiska Cirque de Soleil.


1997 grundades Cirkuspiloterna, en eftergymnasial utbildning för cirkusartister och år 2000 startades ett nycirkusprogram på S:t Botvids Gymnasium, som idag är en gymnasial spetsutbildning med riksintag. 2005 var Cirkus Cirkör med och grundade ett gymnasieprogram i vinterakrobatik i Åre och i Östersund.


Cirkus Cirkörs har turnerat med en rad föreställningar, flera av föreställningarna har producerats i samarbete med andra grupper. Ett urval av Cirkus Cirkörs föreställningar: