Menu

Fado - Maria Emilia

Växjö

Palladium
lördag, 23 november 2019 kl:19:30

Maria Emilia är en av Portugals mest uppskattade nya fadoröster och har framträtt på Lissabons mest prestigefyllda fadoklubbar. Hennes sång har allt du kan förvänta dig av en fadista, klingande ren och omringad av en underbar mjukhet. Nu kommer hon för första gången till Sverige.

Maria Emilia är född i Brasilien och har alltid rört sig i fadokretsarna. Som ung flyttade hon med sin familj till Minho i Portugal, där följde hon med sin far och lyssnade samt sjöng fado på Taberna do Ganso och på andra välkända platser i regionen. Efter en resa tillbaka till Brasilien, återvände hon till Portugal och nu tog hennes karriär fart. Hon arbetade på de mest tongivande fadoklubbarna som Restaurante Tipico Tipóia, Adega Machado och Forcado.

Maria Emilias röst är ren som bergskristall och den bär fram musiken lika lätt som det går att andas. Med en folklig framtoning uttrycker hon känslor som var och en kan känna igen sig i. Kärlek, nostalgi, svartsjuka och ungdomens galenskap är välkända teman inom fadon som utnämndes till kulturellt världsarv av Unesco 2011. Öppna famnen för Maria Emilia och upptäck ett av fadons nya stjärnskott!

Arr: Musik i Syd

På Scen:
Sång: MARIA EMÍLIA
Portugisisk gitarr: JOSÉ MANUEL NETO
Akustisk gitarr: CARLOS MANUEL PROENÇA
Akustisk basgitarr: DANIEL PINTO

Konserten varar ca 75 min, ingen paus.

Rullstolsplats bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Datum / Tid

lördag, 23 november 2019 kl: 19:30

Plats

Växjö, Palladium

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad