Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Musica Vitae - Fantastisk Flöjt

PalladiumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Musik:
Maurice Ravel – ur Gåsmors sagor
Cecile Chaminade – Flöjtconcertino op 107
Ottorino Respighi – Antika danser nr 3
PAUS
Thomas Liljeholm – Lämningar
Saverio Mercadante – Flöjtkonsert e-moll op. 57

Medverkande:
Musica Vitae
Mathilde Calderini, flöjt
Wolfgang Schröder, konsertmästare och ledare

Mathilde Calderini gjorde succé tillsammans med Musica Vitae på festivalen Malmö Chamber Music 2018 och har framträtt på så prestigefulla konserthus som Kioi Hall i Tokyo, Royal Festival Hall i London och Concertgebouw i Amsterdam. Här får vi tillfälle att stifta närmare bekantskap med denna unga lovande musiker i ett program som spänner över flera tidsåldrar. Från Calderinis hemland Frankrike hör vi läckra och färgskimrande klanger ur Maurice Ravels populära svit Gåsmors sagor och musik av den under sin levnad så uppskattade Cecile Chaminade. Efter hennes död föll hennes musik i glömska, men har de senaste åren upplevt en välförtjänt renässans. Det serveras också italienska tongångar i form av Respighis charmiga och rytmiska Antika Danser samt musik av hans landsman Saverio Mercadante. Mercadante blev under sin levnad främst berömd som operatonsättare (han skrev över 60 operor), men är idag mest känd för sin virtuosa och dansanta Flöjtkonsert i e-moll.

Som ett led i Musica Vitaes jubileumsfirande uppförs också ett nyskrivet stycke av tonsättaren, tidigare orkester¬chefen samt tillika grundare av orkestern Thomas Liljeholm. I sitt verk blickar han tillbaka på sin långa karriär som tonsättare, därav verkets titel. Med hans egna ord: »?I föreliggande verk Lämningar återvänder jag till en svunnen tid, en fantasivärld långt bortom men ändå så nära. Mina byggstenar, kvarlevorna, skapar näring och inspiration – lämningar från en svunnen tid.?«

Konserten varar ca 2 timmar inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-13 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: