Menu

Anders Jansson - Kom in och stäng dörren

Växjö

Palladium
lördag, 20 februari 2016 kl:18:00

Anders Jansson (“Hipp hipp”, Starke man”, ”Intresseklubben”) är tillbaka på livescenen med föreställningen Kom in och stäng dörren. Det är hans första soloshow och höstsäsongen på Lunds stadsteater hyllas i Sydsvenskan (Anders Jansson levererar!) och Skånska Dagbladet (pang på, friskt humör, inga krusiduller).
Välkommen in i Anders Janssons värld. Efter succéer som Hipp hipp”, Starke man”, Melodifestivalen” och nu senast SVT:s ”Intresseklubben” tar Anders Jansson steget upp på livescenen med sin första soloföreställning – ”Kom in och stäng dörren”.
– Det här är första gången jag står på scen helt själv. Det är spännande, eftersom jag nu kan associera fritt och kan styra tempot helt på egen hand. Och jag kan dra ifrån och lägga till nya saker under varje show, säger Anders Jansson.

I föreställningen får publiken lära känna Anders Jansson och hans outsinliga källa av märkliga infall och underfundiga associationer. Med hjälp av sin fingertoppskänsla för miner, dialekter och kroppsspråk låter han oväntade karaktärer titta fram och peka på det komiska i vardagen. ”Kom in och stäng dörren” är full av nostalgi, nutid och framtid, kantad av improvisation och publikdialog.
– ”Kom in och stäng dörren är en personlig resa i högt tempo, där familjen, min hund Leroy, filmmusik, min fascination för djur och användbara tyska uttryck blandas i en associativ mix. Jag gillar blandningen av jordnära humor och absurda infall, fortsätter Anders Jansson.

”Kom in och stäng dörren”
Av och med Anders Jansson
Redaktör: Lars Wickström
Producent: Anna Modéer Wiking, Anagram

Om Anders Jansson
Anders Jansson är kanske mest känd för sina populära roller i humorprogrammet Hipp hipp” tillsammans med Johan Wester. Här gjorde han bland annat karaktärerna Tiffany Persson, journalisten Morgan Pålsson och programledaren för “Svenska för nybörjare”. Anders Jansson har också spelat den inte helt kompetenta politikern Lars-Göran Bengtsson i SVT-serien Starke Man”.

Sin komikerkarriär startade Anders Jansson tillsammans med Johan Wester som spexare i Lund där de skrev flera nya lundaspex och karnevaler. Duon bildade också tillsammans med Claes Virdeborn humorgruppen Vulkteatern 1996 och hade framgångar i Lund med flera föreställningar. Tillsammans med Johan Wester har Anders Jansson också gjort humorshower så som ”500” och Köp mjölk, Skriv bok”.

2005 var Anders Jansson programvärd för Sommar i P1 och 2014 ledde han Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai. Det senaste året har Anders Jansson bland annat hörts i podcasten Nyfikat” tillsammans med Johan Wester, gjort tv-serien Tiffany Persson arbetstränar” (SVT) och programlett fredagsunderhållningen Roliga timmen” (SVT).

Föreställningen varar ca 1 tim 25 min, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Datum / Tid

lördag, 20 februari 2016 kl: 18:00

Plats

Växjö, Palladium

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

370kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad