Menu

Cuttlefish

Växjö

Regionteatern Blekinge-Kronoberg
onsdag, 18 april 2018 kl:19:00

En dansföreställning om texturer och relationer. Vad finns under?

Hur kan vi skapa personligheter och uttrycka oss utan ansiktet och kroppen som vi känner den? I Cuttlefish rör sig dansarna i symbios med olika material. Förutsättningarna för rörelse förändras och idéer om kropp sätts ur spel.

Arbetet med föreställningen grundar sig i människans relation till material och kropp. Koreografen Nicole Neidert har velat gå långt ifrån hur vi är vana vid att se en kropp och en stor del av arbetet har varit att skapa nya gestalter tillsammans med kostymör och dansare. Mötet mellan människa och material har genererat säregna uttryck för rörelse och form. Flera sinnen har begränsats eller tagits bort och nya egenskaper har fått träda fram.
Genom at ersätta kroppen vi är vana att se, med något annat, försvinner risken för fördomar och felaktiga förväntningar. I ett försök att radera sökandet efter logik vill Nicole Neidert trigga kreativitet och empati hos åskådaren. Verket formas efter betraktarens upplevelse.

Cuttlefish är ett blötdjur besläktat med bläckfisken som kommunicerar primärt med kroppen. Det har förmågan att markant skifta färg, textur, tempo och kroppsform. Genom att skapa en rörlig strobliknande ljusshow hypnotiserar de sina byten. Den är också unik i sin förmåga att förflytta sig i alla riktningar.

Koreograf Nicole Neidert
Dansare Viktoria Andersson, Anton Borgström, Linn Ragnarsson
Scenografi Nicole Neidert och Linnea Bågander
Kostymdesign Linnea Bågander
Ljuddesign Elize Arvefjord Tube Yoann Durant
Ljusdesign Ulrich Ruchlinski
Art Director Joakim Envik Karlsson

Producerades i residens på Falkhallen, Falkenberg och är en samproduktion med Rum för Dans och Regionsamverkan Sydsverige med stöd av Kulturbryggan och Konstnärsnämnden

Längd ca 50 min


Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Nyfiken på allt – få 50 % rabatt!
Om du köper biljetter till Regionteaterns alla föreställningar vid samma tillfälle (undantaget barnteater) senast den 16 februari får du 50 % rabatt på ordinarie pris på samtliga föreställningar i mån av plats. Tänk på att köpt biljett återlöses ej.

De rabatterade biljetterna köper du här http://www.tickermaster.se/event/nyfiken.

Lite nyfiken – boka tidigt, senast 16/2, och få rabatt på din biljett. Gäller endast ordinarie pris.

Datum / Tid

onsdag, 18 april 2018 kl: 19:00

Plats

Växjö, Regionteatern Blekinge-Kronoberg

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

95kr - 190kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad