Menu

Performance Lecture - Mathilda Tham

Växjö

Regionteatern Blekinge-Kronoberg
torsdag, 2 april 2020 kl:18:00

Performance Lecture är en fusion mellan en föreställning och en föreläsning i samarbete med Linnéu-niversitetet. Det är ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form - där kunskap förmedlas med teaterns verktyg!

Performance Lectures är en relativt ny genre som gjort succé runt omkring i Europa och nu senast i Sverige på Dramaten i Stockholm. Nu är det åter dags för oss att erbjuda er den här helt unika bland¬ningen av konst och vetenskap under två kvällar - där både höger och vänster hjärnhalva kommer att kittlas och stimuleras!

Mathilda Tham om mode och modeskapande
Mathilda Thams arbete är feministiskt, aktivistiskt och rör sig i gränslandet hållbarhet, design, mode och framtidsstudier. Med sin forskning vill Mathilda skapa alternativa bilder av nutiden och framtiden och genom dessa skapa plats för hållbarhet, gemenskap och mångfald.
Den här föreställningen handlar om mode som sätter jordens och alla dess arters överlevnad före tillväxt och hur vägen dit handlar om kreativitet, samarbete och självförtroende istället för förbud. Mathilda är professor i design vid Linnéuniversitetet, där hon varit med och skapat visionära utbild¬ningar med fokus på design som förändringskraft.

Performance Lectures hålls i Scenkonstbaren där det serveras smått och gott. På vår hemsida regionteatern.se/scenkonstbaren kan du läsa mer om menyn. Du kan köpa dina matbiljetter direkt efter att du valt sittplats.

Evenemanget varar ca 1 timme.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Datum / Tid

torsdag, 2 april 2020 kl: 18:00

Plats

Växjö, Regionteatern Blekinge-Kronoberg

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad