Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Festen - Premiär

Regionteatern Blekinge-KronobergDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Vad döljer sig bakom fasaden?

Regionteatern Blekinge Kronoberg fyller 50 år och det firar vi genom att slå på stort med en jubileumsföreställning som inte håller igen på något. Regionteaterns egen VD och scenkonstchef, Therese Willstedt regisserar fantastiska Festen av Thomas Vinterberg och Mogens Rukov.

Det är en psykologiskt intressant och aktuell historia som handlar om den kollektiva tystanden, den nedärvda skulden och sprickan i den utåt perfekta familjeidyllen. Det blir en storslagen skådespelarföreställning och totalupplevelse där ni som publik är bjudna till bords. Bokstavligt talat.

Välkommen till 60års-firandet av vår käre make, pappa, vän och kollega Helge. Med släkt och vänner firar vi hela dagen (och natten) lång. Det blir något alldeles extra kan vi lova. Med mat och dryck, tal och sång, dans och kärlek och familjehemligheter. Mörka och avgrundsdjupa. Och en kollektiv tystnad som kommer att eka mellan de vita dukarna och långborden. Återigen – varmt välkomna till en kväll som ni sent ska glömma.

MANUS THOMAS VINTERBERG & MOGENS RUKOW
BEARBETNING FÖR SCEN BO HR. HANSEN
ÖVERSÄTTNING ANNIKA SILKEBERG
REGI THERESE WILLSTEDT
DRAMATIKER SOFIA WESTERLUND
I ROLLERNA ANJA LEK PAULSSON, ANNA MARIA KÄLL, BJÖRN JOHANSSON BOKLUND, CARL-MARKUS WICKSTRÖM, JONAS C WAHLSTRÖM, LÉONIE VINCENT, OLOF BERGSTRÖM, SASKIA HUSBERG
SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN AGNES ÖSTERGREN
LJUSDESIGN IRMELI STRAND
LJUDDESIGN MARTIN ULLTIS DAHL
MASKÖR HANNA ELWE
FÖRLAG NORDISKA STRAKOSCH TEATERFÖRLAG
I ROLLERNA ANJA LEK PAULSSON, ANNA MARIA KÄLL, BJÖRN JOHANSSON BOKLUND, CARL-MARKUS WICKSTRÖM, JONAS C WAHLSTRÖM, LÉONIE VINCENT, OLOF BERGSTRÖM, SASKIA HUSBERG
PRODUKTION REGIONTEATERN BLEKINGE KRONOBERG

Längd ca 1 tim 40 minuter, ingen paus
Från 16 år

bKom gärna festklädda!/b

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-07 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: