Menu

Djurens Karneval

Växjö

Regionteatern Blekinge-Kronoberg
lördag, 21 mars 2020 kl:13:00

Hur behåller vi den nyfikna naivitet som låter oss upptäcka världen istället för att bara se på den? Det välkomna avbrott från vår bokstavliga vardag som låter oss överraskas av allt som döljer sig, precis utanför vårt synfält.

Följ med till en plats där klivet mellan kärleksfulla djur och otäcka monster är millimeterlitet. Där kreativiteten får bestämma över den välkända vardagens vila och styra om vår blick mot något ... annat.

Camille Saint-Saëns skrev sitt lekfulla mästerverk Le carnaval des animaux som ett rent glädjeprojekt i kölvattnet av en katastrofartad konsertturné. Han var själv orolig att verkets lättsamma klang skulle påverka hans mer seriösa kompositioner negativt, och bestämde att sviten skulle publiceras offentligt först efter hans död. Sedan de 1920 blev publikt har dock det blivit ett av Saint-Saëns mest kända verk och ett ständigt populärt val för musiklärare och barn. Djurens karneval fortsätter att inspirera än idag och tydliga likheter kan exempelvis höras i delar av musiken till Disneys Skönheten & Odjuret.

Tillsammans med musiken skapar Marcos Morau unika koreografi-broar till andra världar och nya konstformer. Det märks tydligt att hans kunskaper spänner över fler konstformer än dans. Morau är en av de tydligaste lysande stjärnorna inom dansvärlden idag, och detta är första gången han ska koreografera med barn som målgrupp.

DANSSAMVERKAN SYDSVERIGE
Danssamverkan SydSverige är ett nätverk mellan Regionteatern Blekinge & Kronoberg, Rum för Dans, Skånes Dansteater, SMOT och Byteatern.
Danssamverkan är från början ett politiskt initiativ efter önskan om regionalt samarbete. Nätverket ska utveckla och stärka ledningarna av respektive institution inom dansområdet.

KOREOGRAFI MARCOS MORAU
MUSIK CAMILLE SAINT-SAÊNS – DJURENS KARNEVAL
SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN SILVIA DELAGNEAU
LJUSDESIGN JOAKIM ENGSTRAND
DANSARE SARA BELLUGI KLIMA, JING YI WANG, TIEMEN STEMERDING, RICCARDO ZANDONA OCH PATRIK BRAGDELL FRÅN SKÅNES DANSTETER

Familjeföreställning från 9 år.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Datum / Tid

lördag, 21 mars 2020 kl: 13:00

Plats

Växjö, Regionteatern Blekinge-Kronoberg

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad