Menu

The Knowledge

Växjö

Regionteatern Blekinge-Kronoberg
lördag, 17 oktober 2015 kl:16:00

Föreställningen som får din hjärna att växa - Gunilla Heilborn
Med underfundig humor och vässat allvar får vi genom The Knowledge lära oss om Nobelpris, hjärnans navigationssystem, hur vårt lokalsinne fungerar - egentligen. Inkännande och igenkännande, roligt och vemodigt om konsten att minnas. En scenisk, koreograferad och faktaspäckad essä om hjärnan och dess förmåga att navigera genom världen! Inspiration till The Knowledge fick Gunilla Heilborn när hon hörde om Nobelpriset i medicin, som utdelades för forskning om hur nvaigationen sker i hjärnan och konstaterandet att vi har ett positioneringssystem. När hon var i London senast besökte hon taxiutbildningen. En studie har gjorts på chaufförerna där som visar att deras Hippocampus växte markant under den långa utbildningen. De måste memorera tusentals rutter, genvägar och sevärdheter. De som klarar av det extremt krävande slutprovet sägs ha erövrat The Knowledge.
Gunilla Heilborns verk utmärks av en lågmäld ironi, melankoliska stråk, surrealism och skruvad humor. Ypperligt skickligt lockar hon till fniss och skratt genom noggrant utvalda utsnitt ur allas verkligheter.
Text, koreografi och framförande: Gunilla Heilborn
Musik: Kim Hiorthoy
Scenografi och kostymdesign: Katarina Wiklund
Spellängd c.a 75 minuter
Produktion: Gunilla Heilborn EF, Regionteatern Blekinge Kronoberg, NorrlandsOperan i samarbete med Dansnät Sverige och Dans i Sydost.

Datum / Tid

lördag, 17 oktober 2015 kl: 16:00

Plats

Växjö, Regionteatern Blekinge-Kronoberg

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

67kr - 90kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad