Menu

Lust

Växjö

Regionteatern
onsdag, 30 januari 2019 kl:19:00

I hundratals år har kvinnans lust och sexualitet tillhört någon annan är henne själv. Hur gick det till? När blev den någon annans? Och inte minst, vems är den nu? Genom samtal och intervjuer med kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrunder utforskar vi vad kvinnlig lust är idag, varför den har varit på vift och varför den genom historien har varit så skrämmande att den inskränkts, kontrollerats och patologiserats. LUST tar med oss på en scenisk resa över knottrig hud och fladdrande hjärtan. Ta del av kvinnors sanna berättelser om kroppsglädje och kroppsskam, borttappat begär och nyväckt åtrå, kärlekssmärtor och längtan. Låt dig överraskas, tröstas, roas och inspireras av en föreställning som tar kvinnors kroppar, känslor och tankar på djupaste allvar. Vi tar fram det hjärtliga, humorn och allvaret i lusten. Räkna med boost! Föreställningen bygger på intervjuer och dokumentära vittnesmål med kvinnor i alla åldrar och med olika bakgrunder. Det blir olika nedslag i historien från förr fram till idag. Många lokala röster från sydöstra Sverige kommer att överraska.

Manus & koncept Helena Sandström Cruz
Regi Helena Sandström Cruz
Scenografi och kostymdesign Erika Sjödin
Kompositör: Magnus Grenstedt
Ljusdesign: Irmeli Strand

I rollerna Saskia Husberg, Anja Lek Paulsson, Léonie Vincent

Produktion Regionteatern Blekinge Kronoberg

Föreställningen varar ca 1,5 tim, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Regionteatern spelar ca 400 föreställningar per år fördelade på ca 10 nya uppsättningar. De flesta produktionerna turnerar teatern med och merparten av föreställningarna säljs till andra arrangörer teaterföreningar, skolor, företag, studieförbund m fl.

Spelplats är hela södra Sverige. Vi möter varje år en publik på ca 45.000. Under 2013 mötte vi över 50 000 personer genom teaterns olika verksamheter.

Teatern har sina lokaler repetionslokaler, ateljéer, verkstäder, administration och förråd, på Ringsberg i Växjö.

Datum / Tid

onsdag, 30 januari 2019 kl: 19:00

Plats

Växjö, Regionteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

50kr - 275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad