kl: 19:00

Hemma

RegionteaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Vi lever i en allt mer globaliserad värld och är mer rörliga än någonsin tidigare. Vi pendlar mellan städer, reser, flyttar, och flyr. Så vad betyder det att Tillhöra idag och vad är det som står i vägen för oss att höra till. Vad händer när vi går från något känt till något okänt? Och hur ska vi göra för att få det okända att bli hemma? Genom möten och intervjuer med papperslösa, mäklare, migranter, äldre på äldreboende, böneutrops-motståndare, IKEA-medarbetare m.fl. söker Therese Willstedt i Hemma efter ett svar på vad som händer när människors längtan efter hem möter föreställningen om vad ett hem ska vara.

Presscitat
”Det märks att Willstedt har en bra utblick efter succéer bland annat på Frankfurt Schauspiel. Det här är supermodern , hyperkontinental och tokaktuell teater… underhållande och tankeväckande teater mitt i Växjö” SMP

”…En tät, poetisk föreställning. Ofta slående vacker. Men också utmanande och berörande… I Hemma kommer rösterna från många håll i vår närhet. Ändå är det kanske röster vi aldrig tagit oss mod eller tid att höra. Nu ger Regionteatern också oss chansen att lyssna.” Växjöbladet Kronobergaren

I rollerna Saskia Husberg, Anja Lek Paulsson, Léonie Vincent, Mariam Abdo, Gabriela Anselmo

Produktion Regionteatern Blekinge Kronoberg

Föreställningen varar ca 80 min, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Regionteatern spelar ca 400 föreställningar per år fördelade på ca 10 nya uppsättningar. De flesta produktionerna turnerar teatern med och merparten av föreställningarna säljs till andra arrangörer teaterföreningar, skolor, företag, studieförbund m fl.

Spelplats är hela södra Sverige. Vi möter varje år en publik på ca 45.000. Under 2013 mötte vi över 50 000 personer genom teaterns olika verksamheter.

Teatern har sina lokaler repetionslokaler, ateljéer, verkstäder, administration och förråd, på Ringsberg i Växjö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Växjö, Västergatan 24


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook