kl: 13:00

Balladen om Nygatan 8

RegionteaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I en visuell musikföreställning fylld med Cornelis Vreeswijks underbara musik och mångbottnade texter får vi möta ett par som lever ett lugnt och inrutat liv i ett hus på Nygatan 8. De lever för sina rutiner och sin trygghet, men har tappat bort sin lust och passion på vägen. Men så, plötsligt en dag flyttar det in en okänd familj i deras hem. Utan förvarning och utan någon som helst förklaring. Det inrutade livet på Nygatan 8 vänds upp-och-ner. Kaos infinner sig. Ingenting är längre säkert, vant och bekvämt. Vad händer när vi rycks ur vår komfortzon och blir konfronterade med en ny verklighet? När ett oväntat möte uppstår mitt i den trygga tristessen? När det lilla livet plötsligt blir stort? Vad kan vi förlora men framförallt vad har vi att vinna? Vi vet aldrig när livsavgörande ögonblick uppstår, men det här är ett av dem! Med hjälp av fantastiska musiker och en sjungande ensemble från alla världens hörn kommer vi uppleva mötet mellan det vi känner så väl och det ännu helt okända. Stort elände och massor av humor, vacker poesi och vansinnig folkfest – Allt blandas ihop i denna tragikomiska och musikaliska feel good om två familjers kamp för att leva sida vid sida.

Musik och text: Cornelis Vreeswijk
Manus & koncept Minna Johannesson
Regi Minna Johannesson
Scenografi och kostymdesign Katrine Gjerding
Arrangemang: Martin Ullits Dahl
Översättning: Nadin Al Khalidi, Sohair Chkair.

I rollerna Saskia Husberg, Björn Johansson Boklund, Sohair Chakair, Alaa Rashid
Musiker: Dan Svensson, Martin Ullits Dahl, Nadin Al Khalidi
Dansare: Gabriela Anselmo

Produktion Regionteatern Blekinge Kronoberg

Föreställningen varar ca 90 min, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Regionteatern spelar ca 400 föreställningar per år fördelade på ca 10 nya uppsättningar. De flesta produktionerna turnerar teatern med och merparten av föreställningarna säljs till andra arrangörer teaterföreningar, skolor, företag, studieförbund m fl.

Spelplats är hela södra Sverige. Vi möter varje år en publik på ca 45.000. Under 2013 mötte vi över 50 000 personer genom teaterns olika verksamheter.

Teatern har sina lokaler repetionslokaler, ateljéer, verkstäder, administration och förråd, på Ringsberg i Växjö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-03 13:00


Plats/Lokal:

Adress:

Växjö, Västergatan 24


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook