Menu

Att Se

Växjö

Regionteatern
fredag, 8 mars 2019 kl:19:00

Instagram, rörlig reklam, utseendefixering, Tinder och städer där lamporna aldrig slocknar. Världen blir allt mer visuell och lyssnandet är nära nog en bortglömd konstart. Men hur är det för dem som saknar syn - de som måste förlita sig på andra sinnen för att ta sig an världen? Med hjälp av synskadade Växjöbor utforskar vi vad det innebär att se. Hur blir de bemötta i samhället idag? Vad möter de för fördomar och vad har de själva för fördomar? En blind kan inte leda en blind brukar man säga och vi anklagar dem vi misstror för att handla i blindo. Samtidigt lever bilden kvar av den mytologiske blinde; siaren, oraklet. En vis person som står över världens ytlighet, vars övriga sinnen är skarpare och som kanske till och med är synsk. Den blinde är både ett helgon och en fördömd - blindheten både ett straff och en superkraft. Men hur är det? Kan blinda se något som seende inte kan? I den här föreställningen står de synskadade själva på scen och bjuder in publiken att, för en kväll, dela deras värld och lyssna till deras egna berättelser. Det blir en helhetsupplevelse och en rejäl ögonöppnare som ställer oss frågan: när vi lägger allt fokus på det vi kan se med ögonen, finns det annat som vi som samhälle blir blinda för?

Manus & koncept Helle Rossing & Hanna Nygren
Regi Helle Rossing
Kompositör: Magnus Grenstedt
Ljusdesign: Fredrik Nilsson

I rollerna: Jan Karlsson, Parimah Nassiri och Abdullah Aamar

Produktion Regionteatern Blekinge Kronoberg

Föreställningen varar ca 75 min.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Regionteatern spelar ca 400 föreställningar per år fördelade på ca 10 nya uppsättningar. De flesta produktionerna turnerar teatern med och merparten av föreställningarna säljs till andra arrangörer teaterföreningar, skolor, företag, studieförbund m fl.

Spelplats är hela södra Sverige. Vi möter varje år en publik på ca 45.000. Under 2013 mötte vi över 50 000 personer genom teaterns olika verksamheter.

Teatern har sina lokaler repetionslokaler, ateljéer, verkstäder, administration och förråd, på Ringsberg i Växjö.

Datum / Tid

fredag, 8 mars 2019 kl: 19:00

Plats

Växjö, Regionteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

50kr - 275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad