Menu

Dansa Med Mig

Växjö

Regionteatern
onsdag, 13 november 2019 kl:13:00

Dansa med mig är en rörande berättelse om en av vår tids mest utbredda folksjukdomar: ensamhet. Pjäsen handlar om en kvinna och hennes stora längtan efter sammanhang. Hon talar i en enda ström till den kärlek som inte längre är hos henne, och till den vän som han kanske lämnat henne för. Allt medan hon blottar ett liv som blivit ”så fattigt på egentligt innehåll” att flaskan nu är hennes enda fasta hållpunkt. Kvinnan rör sig fram och tillbaka i vågskvalp som förde hon en fruktlös kamp att koppla grepp om sin historia och vad hon varit med om. Så fort marken börjar kännas stadig under fötterna, rycks den undan igen. Vad är det egentligen som har hänt mellan henne och mannen? Hur kommer vi ur en stor livssorg och återfår livsglädjen? Vi borde dansa mer med varandra! Dansa med mig är en gåshudsframkallande föreställning: å ena sidan ett gripande vittnesmål om vad ensamhet gör med en människa, och samtidigt en varm och kärleksfull berättelse om längtan efter kärlek och gemenskap.

REGI RICKARD GÜNTHER
DRAMATIKER PETER ASMUSSEN
I ROLLEN ANNA MARIA KÄLL
SCENOGRAFI MAJA DÖBLING
PRODUKTION REGIONTEATERN BLEKINGE KRONOBERG
LÄNGD CA 75 MIN utan paus

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Regionteatern spelar ca 400 föreställningar per år fördelade på ca 10 nya uppsättningar. De flesta produktionerna turnerar teatern med och merparten av föreställningarna säljs till andra arrangörer teaterföreningar, skolor, företag, studieförbund m fl.

Spelplats är hela södra Sverige. Vi möter varje år en publik på ca 45.000. Under 2013 mötte vi över 50 000 personer genom teaterns olika verksamheter.

Teatern har sina lokaler repetionslokaler, ateljéer, verkstäder, administration och förråd, på Ringsberg i Växjö.

Datum / Tid

onsdag, 13 november 2019 kl: 13:00

Plats

Växjö, Regionteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad