Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Jul i folkton - Musica Vitae och Emilia Amper

Utvandrarnas HusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Till Musica Vitaes egen uppskattade julkonsert välkomnar vi i år nyckelharpisten och sångerskan Emilia Amper och slagverkaren Dan Svensson. Emilia, uppvuxen i småländska Torsås, rör sig fritt över genregränserna och fängslar publiken med sin utstrålning, virtuositet och energi. Vi sprider denna kväll ”ljus i mörkrets tid” för att citera titeln på Emilias tonsättning till Luciamorgon i Svt 2015 och gläds åt mötet med denna kritikerrosade artist.

Konserten ges klockan 16.30 och 19.00.

Emilia Amper och Dan Svensson fortsätter kvällen med att spela till dans tillsammans med andra spelmän i IOGT-NTO-huset, precis bredvid Utvandrarnas hus. Biljett till Musica Vitaes julkonsert ger fritt inträde till Valshusets danskväll, som börjar direkt efter att konserten 19.00 slutat.

Medverkande:
Emilia Amper, nyckelharpa
Dan Svensson, slagverk
Musica Vitae

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-12-15 16:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Jul i Folkton

Jul i Folkton, Julvisa från Finnmarken på Spotify

Jul I Folkton Live

Julvisa från Finnmarken

Jul i Folkton, Joseph & the Angel/8:th of jan/A punch in the dark på Spotify

Jul I Folkton Live

Joseph & the Angel/8:th of jan/A punch in the dark

Jul i Folkton, Bonden och räven på Spotify

Jul I Folkton Live

Bonden och räven