Menu

Konsten att göra en chilenare

Växjö

Utvandrarnas Hus
fredag, 6 april 2018 kl:19:00

Vad har Gemakvägen på Hovshaga i Växjö gemensamt med Malmvägen i Sollentuna, Stockholm? På båda platserna i Sverige växer två barn upp, ungdomar, skådespelare med sitt ursprung i Chile och undrar -Var kommer jag ifrån? Nils invandrade till Sverige när han var 6 månader för att leva med sin svenska adoptivfamilj i Småland. Gloria invandrade vid 4 års ålder, med sin chilenska familj för att leva i exil i Stockholm. Båda har under hela sin uppväxt sökt svar och ställt frågor kring sin identitet och tillhörighet.

Pjäsen blir ett möte mellan det vardagliga och det poetiska. Att vara chilenare, svensk, adopterad, skådespelare och inte se ut som normen.

Föreställningen varar ca 1 tim, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Datum / Tid

fredag, 6 april 2018 kl: 19:00

Plats

Växjö, Utvandrarnas Hus

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

90kr - 215kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad