Menu

Madam Flod - Återkomsten

Växjö

Utvandrarnas Hus
onsdag, 17 oktober 2018 kl:19:00

Nyskriven musikteater med avstamp ur August Strindbergs Hemsöborna.

Madam Flod - Återkomsten är en modern, humoristisk och dramatisk musikteaterföreställning om Madam Flod och hennes återkomst till vår tid. Hon möter oss som äktenskapsrådgivare. Ger råd om relationer och kärlek och med drastisk humor och allvar berättar hon om sina erfarenheter med Karlsson. Vad hade hon gjort annorlunda idag? Annonserat efter en man på Tinder eller Mötesplatsen? Vad tänker hon kring #MeToo?

Medverkande: Lisbeth Johansson, skådespelare och Carita Jonsson, musiker

Föreställningen varar 1 tim 10 min, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Datum / Tid

onsdag, 17 oktober 2018 kl: 19:00

Plats

Växjö, Utvandrarnas Hus

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

90kr - 215kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad