Menu

Kamus String Quartet - The Mysteries of life and death

Växjö

Utvandrarnas Hus
söndag, 21 oktober 2018 kl:16:00

Kamus String Quartet firar sitt 15-årsjubileum som en av Nordens mest prominenta ensembler. De fortsätter förtjusa sin publik med sin kraftfulla och distinkta stämma.

I en spännande mix blandas två av kvartettrepertoarens portalverk med ett färskt tillskott i form av den amerikanska kompositören Missy Mazzolis Death Valley Junction. Tillsammans med en Mozart i högform och Schuberts monumentala Döden och flickan skapas ett program med ett högintressant innehåll.

Konsertintroduktion 15.30

Konserten varar ca 1 tim 50 min.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.


Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Datum / Tid

söndag, 21 oktober 2018 kl: 16:00

Plats

Växjö, Utvandrarnas Hus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

80kr - 180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad