Menu

Drottningsylt

Växjö

Utvandrarnas Hus
tisdag, 5 mars 2019 kl:18:00

Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt - alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde. Josefin Johansson och Robert Noack ger er samtliga svenska drottningar från Sigrid Storråda till Silvia - alla på en dryg timme via sketcher, sång och dans. Ibland roligt, ibland sorgligt, alltid intressant.

Josefin Josefinito Johansson är komiker och artist. Vinnare av På Spåret 2017/18 i SVT. Programledare för Smartare än en Femteklassare. Robert Noack är sångare och skådespelare, spelade bland annat rollen som Karl-Oskar i Björn & Bennys nyuppsättning av Kristina från Duvemåla. Har senast setts i Billy Elliott och My Fair Lady på Stockholms Stadsteater.

Föreställningen varar ca 1 tim, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Datum / Tid

tisdag, 5 mars 2019 kl: 18:00

Plats

Växjö, Utvandrarnas Hus

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

90kr - 215kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad