Menu

Svanholm Singers i ett program om kärlek

Växjö

Utvandrarnas Hus
söndag, 10 mars 2019 kl:16:00

Lätta röster i kombination med knivskarp intonation skapar den unika klang som blivit kännetecknande för Svanholm Singers. Kören består av 20 manliga sångare och leds sedan 2001 av Sofia Söderberg.

Svanholm Singers framträder med ett program bestående av traditionella tongångar i helt ny tappning. Vi får också höra verk av nutida tonsättare och kanske några verk skrivna och arrangerade av körens dirigent och medlemmar ur kören.

Mellan sångerna får vi lyssna till tänkvärda texter och dikter av bl.a. Bo Bergman, Hjalmar Gullberg och Pär Lagerkvist. Texterna väver samman konserten och förstärker känslan av stark scenisk närvaro.

Växjö Konsertförening bjuder på kaffe.

Konserten varar ca 1 tim 50 min.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Datum / Tid

söndag, 10 mars 2019 kl: 16:00

Plats

Växjö, Utvandrarnas Hus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

80kr - 180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad