Johan Dalene Och Ingrid Andsnes - Storslagna Sonater

Utvandrarnas HusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Storslagna sonater och sentimentala romanser

Stjärnskottet och violinisten Johan Dalene föddes 2000. Han började spela fiol som fyraåring. Redan tre år senare gjorde han sin offentliga debut. Sedan dess har han framträtt som solist runt om i Europa och vunnit flera internationella musiktävlingar.

Här framträder han tillsammans med den norska pianisten Ingrid Andsnes, som är känd för att våga utmana den klassiska musikens innehåll och form.

Vi får höra musik av Christian Sinding, Wilhelm Stenhammar, Claude Debussy, Grazyna Bacewicz och César Franck.

Konserten varar ca 1 tim 50 min inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-22 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: